Latest update آذر ۱۲ام, ۱۳۹۹ ۸:۵۶ قبل از ظهر
تیر ۱۷, ۱۳۹۵ poria biglari اخبار دانشگاهی دیدگاهها برای شرایط ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی در ایران چیست؟ بسته هستند
پدیده ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی چند سـال ی هست که مورد دقت قرار گرفته. اما آنچه در ایـن سـال ها با عنوان ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی بیان میشود دقیقاً ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی نیست؛ چون در ایـن نوع ازدواج و پیوند زناشویی لازم نیست که دو طرف دانشجو باشند و تنها دانشجو بودن یکـی همچنین ن ضروری است .
اما ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی در معنای دقیق کلمه ازدواجی هست که هر دو طرف دانشجو و در دانشگاه با آشنا شده باشند و ازدواج کنند. ایـن نوع ازدواج و پیوند زناشویی اما موافقان و منتقدانی دارد. برای نمونه؛ سؤالاتی که همواره مطرح میشود ایـن است: آیا آشنایی دختر و پسر در دانشگاه و رابطه آنها با همدیگـر به ازدواجی موفق میانجامد؟ آسیبهای ایـن نوع ازدواج و پیوند زناشویی چیست. پاسخ پرسشها راجع به ازدواج و پیوند زناشویی های دانشجویی را از زبان یک روانشناس بخوانید:
ابتدا میخواستم به طور کلی نظـر تان را دربـار ه ازدواجهای دانشجویی بیان بکنید . اما منظور من از ازدواجهای دانشجویی تنها معطوف به آن نوع ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی که الان در دانشگاهها مطرح هست و هر سـال ه جشنی برگزار میشود نیست؛ چون همـان طور که مستحضرید؛ در ایـن نوع ازدواج و پیوند زناشویی حتما ً ضروری نیست که دو طرف دانشجو باشند. منظور من بیشتر آن نوع ازدواجهای دانشجویی هست که دختر و پسر در دانشگاه با آشنا میشوند و تصمیم میگیرند که با ازدواج و پیوند زناشویی کنند.
در واقع ؛ یکـی از نحوههای صورت گرفتن ازدواج و پیوند زناشویی هم اکنون ایـن نوع ازدواج و پیوند زناشویی است . دختر و پسر فرایـن د آشنایی را در مدتی طی میکنند؛ حتی ممکن است به علاقهمند شوند یا مناسبات عمیقتری با داشته باشند و بعد به ازدواج و پیوند زناشویی ختم شود. در مورد ایـن که گفته میشود ایـن نوع ازدواج و پیوند زناشویی مناسب هست یا نه بایستی گفت که اصولاً ازدواج و پیوند زناشویی امر خوب و مناسبی است . ایـن که دو جوان تصمیم به ازدواج و پیوند زناشویی بگیرند و رابطه عفیفانهای بین آنها وجود داشته باشد عالی است . همواره که نبایستی قواعد ازدواج و پیوند زناشویی را یک چیز از پیش معین شده در نظـر گرفت. ولی نکتهای که ایـن جا هست میزان آشنایی؛ نوع آشنایی و نوع عواطفی هست که ممکن است ایـن دو نفر به داشته باشند و ایـن مسائل نکات مثبت و منفیای در پی دارد. مثلاً دختران و پسرانی که با آشنا میشوند یک میزان کشش عاطفی به همدیگـر پیدا میکنند. اما سنشان و ویژگیها طبیعی و غریزیشان ایـن را ایجاب میکند.
گاهی اوقات به دلیل کمتجربگی؛ ایـن اتفاق به درستی به خانوادهها انتقال داده نمیشود. اکثر مواقع انتخاب غلط نیست؛ اما روش طرح آن برای خانوادهها نسنجیده و نادرست است . بعضی وقتها اوقات فاصله وقتی بین آشنایی دختر و پسر و طرح آن برای خانوادهها بسیار زیاد است . یعنی طول مدت آشنایی بسیار زیاد شده و رابطه دختر و پسر به جای آنکه صرف معرفت همدیگـر بشود؛ به صورت نوعی زندگـی دو نفره ادامه پیدا میکند. یعنی ظاهراً هیچ ازدواجی صورت نگرفته؛ ولی یک پیوند عاشقانه؛ زیاد مدت و صمیمانه همراه با درگیر شدن در سرنوشت همدیگـر پدید آمده. خب؛ ایـن در واقع دیگـر روند انتخاب نیست. نکته دیگـر آنکه من اعتقادم ایـن هست که عشق برای ازدواج و پیوند زناشویی فوقالعاده ضروری است . انسان یا بایستی عاشق باشد یا بتواند علاقهمند شود.
عشق برای ازدواج و پیوند زناشویی بسیار ضروری است؛ اما بایستی دقت داشت که عشق شرط ضروری است؛ نه کافی. عشق گذرنامه و مجوزی برای ازدواج و پیوند زناشویی نیست. انسان با دیدن ظاهر یا پارهای از تجلیات شخصیت یک فرد به او علاقهمند میشود؛ اما در نظـر نمیگیرد که ایـن ها دال بر همه ویژگیها و ویژگیها آن فرد نیست. مثل ایـن هست که انسان با دیدن یک اتاق مسکن بخرد؛ در حالی که اتاقهای دیگـر را ندیده. بعد که ازدواج و پیوند زناشویی میکند؛ با تجلیات دیگـر طرفش آشنا میشود و چون ایـن ویژگیها را نامناسب میبیند؛ معترض و ناسازگار میشود.
بعضی از منتقدان ازدواجهای دانشجویی به ایـن نکته اشاره میکنند که چون اشخاص با قومیتهای مفرق ی در دانشگاه گرد آمدهاند؛ احتما ل زیادی وجود دارد که دختر و پسر دانشجویی که با آشنا میشوند از قومیتهای مفرق ی باشند و ایـن فرق قومیتی احتما ل موفقیت ازدواج و پیوند زناشویی را کم شدن میدهد. شما تا چه حد با ایـن نظـر موافقید؟
همواره وقت ی از من سؤال میکنند که ازدواج و پیوند زناشویی را چطور میبینی؛ میگویم که ازدواج و پیوند زناشویی شانس نیست؛ بلکه سازش است . سازشدهی و سازشپذیری است . سازشکاری نیست؛ بلکه سازگاری است . منظورم ایـن هست که ازدواجی موفق هست که دو نفر با انطباق پیدا کنند. نمیتوانیم بگوییم فلانی شانس آورد که یک زن خوب گیرش آمد؛ بلکه بایستی گفت فلانی و زنش درجه سازشدهی و سازشپذیریشان بالاست . یعنی راحتتر میتوانند با انطباق پیدا کنند و اما شرایطشان به آنها کمک کـرده و بادهای مساعدی وزیده. ازدواج و پیوند زناشویی سازشکاری نیست به ایـن معنهست که همه ت وجود یک نفر محو فرد مقابل بشود و تنها فرد مقابل برنده باشد. از نظـر من؛ همـان طور که جان اشتایـن بک میگوید؛ خوشبختی یک امر جمعی است .
ازدواجی موفق هست که دو نفر با انطباق پیدا کنند. نمیتوانیم بگوییم فلانی شانس آورد که یک زن خوب گیرش آمد؛ بلکه بایستی گفت فلانی و زنش درجه سازشدهی و سازشپذیریشان بالاست .
حالا چه چیزی سبب سازش میشود؟ هر چقدر نزدیکـی دو نفر بیشتر باشد امکان سازش بیشتر است . مثلاً چنانچه دختر و پسر هر دو از یک فرهنگ و خرده فرهنگ باشند؛ از یک سطح تحصیلات برخوردار باشند؛
سن؛ ویژگیهای ظاهری؛ افکار؛ اهداف و سبک زندگـی شان بیشتر شبیه باشد؛ حتما ً سازششان بیشتر است . یعنی شباهتها سبب جذابیت میشوند. اما فرق هایی در بین دو نفر وجود دارد.منتها ایـن فرق ها طوری نیست که انطباق را امکانناپذیر نماید . از دید ادرود هم که نگاه کنیم؛ میبینیم که میگوید دو نفری که میخواهند با باشند بایستی همکفو باشند. منظور از کفویت همتا بودن است . همتایی به زن و مرد برای موفقیت در ازدواج و پیوند زناشویی کمک میکند.
بیشتر ازدواج و پیوند زناشویی ها با فرهنگهای مفرق طبقات اجتماعی به جدایی منجر خواهد شد
بـار ها اتفاق افتاده که دو طرف از طبقات مفرق ی بودند. گاه یکـی از ایـن دو نفر به خودش فشار میآورد که بالا بودن طبقه خودش را منکر شود؛ ولی طرف مقابل احساس حقارتش تشدید میشود. ایـن ازدواج و پیوند زناشویی منجر به مسائل و در نهایت؛ جدایی میشود. در ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی ایـن اتفاق میافتد. دو جوان که از فرهنگهای مفرق طبقات اجتماعی مفرق می باشند به علاقهمند میشوند و روی ازدواج و پیوند زناشویی با همدیگـر اصرار دارند. ایـن ها کاملاً به مسائل غیرواقعبینانه نگاه میکنند و میگویند ایـن ازدواج و پیوند زناشویی هیچ اشکالی ندارد.
اما بعضی از خانوادهها به ازدواجفرزندانشان به عنوان وجهالمصالحه نگاه میکنند و از طرف دیگـر ؛ بعضی از جوانان برای آنکه با خانواده خود مواجهه کنند میخواهند خودشان تصمیم بگیرند؛ ولو ایـن که تصمیمشان غلط باشد. خانوادهها به ایـن حالت دامن میزنند؛ به ایـن صورت که برخوردهایشان با استرس توأم است؛ ناسنجیده عمل میکنند؛ فرزندانشان را به خوبی راهنمایی نمیکنند؛ رابطهشان با آنها دوست ها ه نیست؛ ش ضروری بین آنها وجود دارد و بعضی وقتها اختلاف؛ دوری و غربت در بینشان حاکم است . وقت ی فرزندشان به سن ازدواج و پیوند زناشویی میرسد؛ نه تنها کمککنندهاش نیستند؛ بلکه مدعی می باشند . ایـن مسئله سبب میشود که در خانواده تعارض و کشمکش ایجاد شود.
منظورتان از ایـن که کمککننده نیستند و مدعیاند چیست؟
مثلاً کسی را که فرزندشان برای ازدواج و پیوند زناشویی انتخاب کـرده به بهانههای متفاوت نمیپسندند و میگویند فلان کسی را که من انتخاب کـرده ام بایستی انتخاب کنی. ولی بایستی در ایـن روند به جوان کمک کرد و به عشق و علاقه و انتخابش احترام گذاشت. والدین نبایستی رابطهای قیموار با فرزندشان داشته باشند؛ بلکه بایستی او را طوری تربیت کنند که انتخابکننده و تصمیمگیرنده باشد و اما تصمیمات او واجد ارزشها و معیارهای خوب و سنجیده باشد. والدین تنها بایستی در تصمیماتی که فرزندان جوانشان میگیرند به او کمک کنند و از او پشتیبانی کنند. پشتیبانی تنها جنبه مالی ندارد؛ بلکه جنبه عاطفی دارد. دقت داشته باشند که در ازدواج و پیوند زناشویی فشار زیادی بر جوان وارد میشود. درست هست که ازدواج و پیوند زناشویی امر مبـار کی است؛ اما پراضطراب هست. پس فرزند ما در ایـن وقت نیاز دارد که در کنارش باشیم؛ نه در مقابلش. نبایستی مدعی و سرزنشکننده او باشیم یا ایـن که انتخاب او را نادیده بگیریم یا تمسخر کنیم؛ بلکه بایستی نقش تکمیلی و تصحیحی داشته باشیم. ولی متأسفانه الان شاهد هستیم که در اکثر ازدواجهایی که خانوادهها با آنها موافق نیست مواضعی اتخاذ میشود که سبب از دست رفتن احترام خانوادهها ورنجیده شدن آنها میشود؛ سبب فاصله گرفتن خانوادهها از فرزندشان. چنانچه خانوادهای ازدواجی را نامطلوب دید؛ بایستی کوشش کند فاکتورهای مورد نظـر ش را به فرزندش انتقال دهد تا او ایـن مسائل را ببیند. وقت ی ایـن کار انجام گرفت ولی جوان از تصمیم خود منصرف نشد؛ خانواده حتی چنانچه مخالف باشد؛ بایستی هدایتگر باشد.
حتی چنانچه مطمئن باشند که ایـن ازدواج و پیوند زناشویی به شکست منتهی میشود؟
بله. حلقه انتها نجات ایـن هست که آنان از فرزندشان پشتیبانی کنند؛ چون راه حل دیگـر ی وجود ندارد. همه حرفها گفته شده و اتمام حجت شده. حالا زمان پشتیبانی است . بر طبق تجارب ما؛ عدم پشتیبانی خانوادهها سبب افزوده شدن احتما ل جدایی میشود. ایـن مسئله یک نوع رفتار بزرگوارانه و بخردانه هست و میتواند به زندگـی پایدار فرزندان کمک نماید . نظـر من ایـن هست که ازدواج و پیوند زناشویی یک انتخاب و تصمیم شخصی است . منتها بایستی فرد بداند که با چه کسی میخواهد ازدواج و پیوند زناشویی نماید و خودفریبی نباشد. متأسفانه اکثر دانشجویان گرفتار خودفریبیهای متعددی در ازدواج و پیوند زناشویی میشوند. ازدواج و پیوند زناشویی عجولانه کلا ً تجویز نمیشود. بزرگترین آسیبها در ازدواجهای عجولانه هست که متأسفانه به کرات ایـن گونه ازدواجها را به خصوص در دانشجویان مشاهده میکنیم. دختر و پسر دانشجویی که مدت مدیدی با دوست و همکلاسی بودند والدینشان را مجبور میکنند که هر چه زودتر به خواستگاری بروند و در ایـن راه؛ شرایط خانواده؛ موانع و بیتناسبیها را در نظـر نمیگیرند و یک بحث منطقی و منصفانه با والدینشان نمیکنند. آنها طوری با پدر و مادرشان برخورد میکنند که انگار در ایـن زمینه علامه دهرند.
سؤالی که در ایـن جا مطرح میشود ایـن هست که آیا شما دوره دانشجویی را دوره مناسبی برای ازدواج و پیوند زناشویی میدانید؟
اول ایـن که اتفاقات با نظـر ما انجام نمیشود. اتفاقات رخ میدهند و ما بایستی آنها را تجزیه و تحلیل کنیم. از نظـر من؛ دوره دانشجویی دورهای جدی و با ارزش است . من همواره تأسف میخورم که دانشجویان مسئله تحصیلشان را بسیار بیانگیزه دنبال میکنند. ایـن هشداری به همه مهست تا دنبال پیدا کردن راهی برای افزوده شدن انگیزه دانشجویان باشیم. اما به هر ترتیب؛ دانشجو در سنی هست که نیازهایی دارد. خواهناخواه موقعیتهایی برای او پیش میآید.
گاهی اوقات ازدواج و پیوند زناشویی صورت از پیشمعین شدهای ندارد؛ بلکه برای فرد پیش میآید. چنین موقعیتهایی را نمیتوان مسکوت گذاشت. آیا در صورت ازدواج و پیوند زناشویی زندگـی دانشجویی لطمه میخورد؟
بله؛ بسیار اوقات ایـن اتفاق میافتد. اما بعضی از دانشجویان زندگـی شان منظمتر میشود. در ایران؛ هر چه اشخاص پرکارتر شوند منظمتر میشوند.
معاون آموزشی ستاد ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی اشاره کـرده بود که طبق تحقیقات؛ دانشجویانی که ازدواج و پیوند زناشویی میکنند نمرههای بالاتری در امتحاناتشان کسب میکنند.
بزرگترین آسیبها در ازدواجهای عجولانه هست که متأسفانه به کرات ایـن گونه ازدواجها را به خصوص در دانشجویان مشاهده میکنیم.
اما بسیار از تحقیق هایی که میشود قابلیت تعمیم ندارد؛ ولی امیدوارم که ایـن وضعیت وجود داشته باشد. نکته دیگـر ی که در ایـن جا وجود دارد ایـن هست که کسب نمره بالا حکایت از معلومات زیاد نمیکند. متأسفانه ایـن از آسیبهای دانشگاههای ماست . ولی میتوان گفت بعضی اوقات بین کسانی که در رشتههای دشوارتر و پراضطراب تر درس میخوانند ایـن ازدواج و پیوند زناشویی هست که قربانی درس و تحصیل میشود.
لطفاً ایـن مسئله را دقیقتر و معین تر توضیح دهید.
یعنی دو طرف به رسیدگی نمیکنند. بـار ها در بین مراجعانم مشاهده کـرده ام که شوهر گلایه میکند که هر زمان میخواهم مادرم را دعوت کنم؛ زنم میگوید امتحان و درس دارم. زن از طرف دیگـر گلایه دارد که ایـن ها هر زمان به مهمـان ی میآیند تا دیرزمان مینشینند؛ درحالیکه من امتحان دارم. بعضی وقتها اوقات دوره دانشجویی با به جهان آمدن بچه توأم میشود که سبب لطمه به فرزندپروری میشود. من دانشجویی داشتم که رفته بود توی یک اتاق و برای امتحان دکتری درس میخواند؛ درحالیکه بچههایش پشت در گریه میکردند. به هر حال؛ فرد نمیتواند به راحتی بگوید که من تحصیلاتم را پشت سر گذاشتم و در عین حال؛ به بچههایم خوب رسیدگی کـرده ام. ایـن شرایطی هست که جهان ی ما با آن روبهروست. درس که نباشد اشتغال وجود دارد. چارهای نیست. نسلهای قدیم با شخم زدن و بیل زدن و کارهای یدی سختی میکشیدند و نسلهای جدید با درس خواندن و کار کردن توأمان و تحمل فشارهای اجتماعی سختی میکشند.
منظورتان ایـن هست که صرف وجود ایـن لطمات سبب نمیشود که ما نگاه بد به ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی داشته باشیم؟
چنانچه هم نگاه بد داشته باشیم؛ ایـن نگاه بد را نمیتوانیم تجویز کنیم و بگوییم که دانشجو نبایستی ازدواج و پیوند زناشویی نماید چون نه حرف درستی است؛ نه ممکن است . به هر حال؛ دانشجویان ازدواج و پیوند زناشویی میکنند. دولتها؛ گذاشته ای مربوط به جوانان و دانشگاهها بایستی وظایفی را در ایـن مورد برای خودشان تعریف کنند. همـان طور که خانوادهها یکسری وظایف را برای خودشان تعریف کـرده اند. بزرگ کردن نوهها؛ به مهمـان یهای فرزندشان کمک کردن؛ کمکهای مالی و تهیه مسکن از جمله مسائل ی می باشند که بعضی از خانواده ها برای کمک به فرزندانشان بر عهده گرفتهاند.
در بحث ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی ما با سه گروه روبهرو هستیم؛ دانشجو؛ خانواده؛ دولت و دانشگاهها. شما به عنوان یک روانشناس؛ برای ایـن که دانشجویانی که ازدواج و پیوند زناشویی میکنند با مسائل کمتری مواجه شوند چه راهکارهایی توصیه میکنید؟
حتما ً آگاهی بخشیدن پیشگیرانه است . جلوگیری از هر نوع آسیب آگاهی دادن بهموقع است . تربیت درست فرزندان بایستی در نظـر قرار بگیرد. تربیت از بدو تولد شروع میشود. والدین بایستی فرزندانشان را طوری تربیت کنند که بتوانند هیجاناتشان را کنترل کنند. بایستی به جوان آگاهی داد که عشق پدیدهای نیست که سبب شود فرد دست و پایش را گم نماید . ایـن کششها نبایستی سبب شتابزدگی شود. بایستی آشنایی با جنس مخالف را به سمتی قابل پذیرش از نظـر مذهب و اجتماع اشاعه بدهیم. بسیار اوقات میتوانیم در خانواده و در فامیل نشستهایی داشته باشیم که پسرها و دخترها بتوانند ویژگیهای همدیگـر را به خوبی بشناسند و لزوماً هیچکدام از مرزها و خط قرمزها شکسته نشود. تنها ایـن گونه نباشد که وقت ی فرد به دانشگاه میرود؛ جنس مخالف خودش را ببیند و زیر و رو شود. دوم ایـن که از طریق اساتید دانشگاه راهنماییهای صحیحی به دانشجویان داده شود که اما بایستی امکان ایـن کار به اساتید داده شود. دانشگاهها بایستی در اشتغال به دانشجویان کمک کنند. همـان طور که در اکثر دانشگاههای جهان ایـن گونه است . چنانچه ایـن مسئله اتفاق بیفتد؛ لزوماً تنازعی بین بحث ازدواج و پیوند زناشویی و ادامه تحصیل اتفاق نمیافتد. مسئله دیگـر ایـن هست که دولتمردان ما اکثر نیازهای جامعه را موجه و مشروع بدانند و بر ایـن اعتقاد باشند که نیازهای مردم بهندرت نامشروع است . همه چیز نبایستی در سطوح نمادین باشد؛ به ایـن صورت که یک جشن ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی برگزار کنیم و دو سکه بدهیم و تمام. ایـن ضروری نیست. ایـن کار تنها انتظار به وجود میآورد و اشخاص را ناکامتر میکند. بایستی قواعدی گذاشته شود. وزارتخانهها بایستی نقششان را در قبال جوانان که یک چهارم جمعیتمان می باشند ؛ بهخوبی اجرا کنند. خانوادهها بایستی دقت زیادتری به فرزندانشان داشته باشند که اما به دلایلی ایـن امر صورت نمیگیرد. اما بعضی اوقات خانوادهها قربانی شرایط و مسائل اجتماعی می باشند ؛ ولی در هر صورت آگاهیبخشی به خانوادهها میتواند بسیار کمک نماید .
چنانچه حرف دیگـر ی مانده بفرمایید.
من تنها به دانشجویان توصیه میکنم که مشاوره قبل از ازدواج و پیوند زناشویی را جدی بگیرند.
شرایط و روش ثبتنام ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی
حسین جوادی مسئول مرکز فرهنگی اردویی نهاد نمایـن دگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از شروع ثبت نام نوزدهمین مراسم ازدواج و پیوند زناشویی های دانشجویی در دانشگاه های همه کشور خبر داد.
وی افزود: ثبت نام ایـن دوره از ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی از یکم الی ۳۰ ام مهرماه خواهد بود که زوجین می توانند با مراجعه به سایت www.ezdevaj.nahad.ir نسبت به ثبت نام اقدام نمایـن د.
مسئول برگزاری نوزدهمین دوره ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی تأکید کرد: تقاضای ما از زوجین ایـن ست که ثبت نام را به موقع انجام دهند تا در روزهای انتها با مسائل احتما لی ثبت نام مواجه نشویم.
وی همین طور در خصوص شرایط ثبت نام ایـن دوره از مراسم ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی بیان کرد: زوجین بایستی تاریخ عقدشان از ۱ / ۷ / ۹۳ الی ۱ / ۷ / ۹۴ باشد و کافیست یک نفر از زوجین دانشجو و در حال تحصیل در دانشگاه های همه کشور باشد. اما چنانچه هر دو طرف دانشجو می باشند کافیست یکـی از دو طرف اقدام به ثبت نام نمایـد .
جوادی افزود: کسانی که دارای شرایط شرکت در ایـن مراسم می باشند می توانند بعد از ثبت نام در وب سایت ازدواج و پیوند زناشویی دانشجوییو اصل مدارک (عقد نامه – کارت ملی – شناسنامه – کارت دانشجویی) را جهت ثبت نهایی به دفاتر نهاد نمایـن دگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها مراجعه یا در دانشگاههایی که دفتر نهاد وجود نداردو به رابط فرهنگی دانشگاه تحویل نمایـن د.
مسئول مرکز فرهنگی اردویی نهاد نمایـن دگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در خصوص ایـن دوره از مراسم ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی بیان کرد: امسـال برای نوزدهمین سـال متوالی طرح ملی ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی را به لطف خدا کلید زدیم که هر سـال ه شاهد استقبال خوب زوج های دانشجو قرار می گیرد.
وی درخصوص برنامه های آموزشی پیش بینی شده برای زوج های دانشجو بیان کرد: از آنجایی که یک ازدواج و پیوند زناشویی موفق حتما مهارت و دانش و آگاهی میخواهد و لذا به منظور کمک به ارتقا سطح فکری و مهارتی زوجین کارگاههای آموزشی تخصصی مهارت زندگـی به صورت مجازی و بودن ی در قالب بسته های آموزشی پیش بینی شده هست که زوجین می توانند اولین بسته آموزشی را پیش از عزیمت به مشهد مقدس با مراجعه به سایت مرکز آموزش مجازی نهاد به آدرس www.un.nahad.ir دریافت نمایـن د.
بسته دوم آموزشی در جریـان سفر به مشهد به صورت بودن ی توسط اساتید برجسته حوزه و دانشگاه ارائه می گردد. با دقت به ایـن که دانشجویان در زمان عقد می باشند کارگاههای آموزشی جذاب در زمینه فرق های بنیانی زن و مردو مدیریت بهداشت روابط جنسیو سوال و جواب و مشاوره بودن ی ویِژه زوجین در زمان بودن شان در مشهد مقدس برگزار می گردد که الحمدلله در سـال های قبل استقبال بسیار خوب از ایـن کارگاهها به عمل آمده است .
بسته سوم بعد از سفر مشهد ارائه می شـود و امسـال برای دانشجویان مجرد مشتاق هستیم برنامه های منسجم تری در قالب جشنواره فرهنگی ازدواج و پیوند زناشویی برگزار کنیمو چون اعتقاد ما ایـن ست که بخش اعظم ایـن آموزش ها بایستی قبل از انتخاب زن باشد تا جوانان انتخاب دقیق ترو منطقی تر و عقلانی تر داشته باشند تا دانشجویان عزیز ما که آینده سازان جامعه ما می باشند با انتخاب درست بتوانند زندگـی موفقی همراه با آرامش و مودت با حداکثر انرژی مثبت به سازندگـی جامعه بپردازند.
جوادی بیان کرد: توصیه من به زوجین عزیز ایـن که در اولین فرصت نسبت به گذراندن دروس مجازی مهارت زندگـی که برای ارتقاء سطح آگاهی و بینش آنها ساخته شده شرکت کنندوهمچنین به قید قرعه به عزیزان کمک هزینه سفر زیارتیو تبلت و .. اهدا می گردد.
وی افزود: ایـن مراسم کوشش می نماید در جهت فرهنگ سازی ازدواج و پیوند زناشویی بزمانو آسانو آگاهانه و پایدار گام بر دارد؛ چون اعتقاد داریم سن دانشجو در زمان دانشجویی سن مناسب برای ازدواج و پیوند زناشویی هست و دانشجویان کشور قشری فرهیختهو تحصیل کـرده و باهوشی می باشند که ضریب خطای ایشان نسبت به دیگـر ان کمتر است؛ در ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی یا هر دو طرف یا یک طرف دانشجو هست وسطح توقعات خود و خانواده ها در زمان دانشجویی بسیار سخت و پیچیده نیست و نسبت به امر ازدواج و پیوند زناشویی راحت می گیرند.
مسئول برگزاری نوزدهمین مراسم ازدواج و پیوند زناشویی دانشجویی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در یکـی از سخنرانی هایشان در جمع دانشجویان مبنی بر ایـن که ” «عمده (موانع ازدواج)و موانع فرهنگی است؛ عادتهاو تفاخرهاو تکاثرهاو چشم و چشمیهاو تجمل طلبی هاو ایـن ها هست که یک میزان نمی گذارد آن کاری که بایستی انجام گیردو صورت پذیرد. بایستی شما و خانواده هایتان ایـن گره ها را باز بکنید . من از ازدواجهای دانشجویی که هر سـال برگزار می شـود و بسیار خشنود و خرسندم. چنانچه عادت کنند که ازدواجها را سادهو بی پیرایه و بی تشریفات انجام دهندو فکر می کنم که اکثر مسائل حل خواهد شد”افزود: پس در راستای منویات مقام معظم رهبری بایستی همه آحاد جامعه اعم از خانواده ها و خود جوانان عزیز بایستی کوشش کنند بعضی از نگرش های غلط در جامعه توسط نخبگان کشور (که همـان دانشجویان می باشند ) کلا ح شود.
وی بیان کرد: جوانان باور کنند که ازدواج و پیوند زناشویی کار سخت و ناشدنی نیست بلکه ببینند دوست ها شان در دانشگاه چقدر راحت می توانند ازدواج و پیوند زناشویی کنند و به صورت گروهی مراسم جشن برگزار نمایـن د آن در جوار ملکوتی حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) با هزینه کم و تشریفات کم.
آذر ۱۰, ۱۳۹۷ دیدگاهها برای معرفی طرح توجیهی راه اندازی رستوران سنتی بسته هستند
معرفی طرح توجیهی راه اندازی رستوران سنتی در این مطلب می خواهیم به معرفی طرح توجیهی رستوران سنتی برای شما...مهر ۰۱, ۱۳۹۷ دیدگاهها برای دسترسی محدود کودکان پناهنده به آموزش/ خودداری مدارس انگلیس از پذیرش دانش آموزان پناهنده بسته هستند
شهریور ۳۱, ۱۳۹۷ دیدگاهها برای اردوی دانشجویان جدیدالورود دانشگاه امیرکبیر هفته آینده برگزار میمی شود بسته هستند
شهریور ۳۰, ۱۳۹۷ دیدگاهها برای رکابزنی ۲ عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه از دریاچه ارومیه تا دریاچه وان بسته هستند